divendres, 23 de maig del 2014

SALUT


 Està per demostrar que un sistema privatitzat sigui millor que un de públic. Quan països com EEUU es miren amb curiositat el nostre sistema, ELS NOSTRES GOVERNANTS EL DESMANTELLEN.
 Quan organismes internacionals com la ONU...defensen el dret universal
ENS RESTRINGEIXEN AQUEST DRET
 Les darreres mesures com el copagament, supressió i encariment de medicaments, la reducció de tractaments i revisions de caràcter preventiu o l’allargament de les llistes d’espera deixen a molta  Gent Gran en situació de vulnerabilitat
Cal denunciar
El copagament. Voldria pensar en aquelles persones grans que a principi de mes han de decidir quines medecines poden permetre’s i quines no. No per raons mèdiques si no econòmiques. Amb la seva mísera pensió opten per subvencionar l’alimentació de fills i nets, en silenci, obviant la seva pròpia salut.
Les medecines excloses ja de pagament de la Seguretat Social. No són necessaris gaires estudis per demostrar que les principals persones afectades per aquesta mesura són les persones grans. Moltes d’elles han renunciat a xarops, protectors d’estomac o pomades antiinflamatòries que potser no eren imprescindibles però alleujaven les seves malalties.
Les reduccions pressupostàries que han afectat limitacions en el subministrament a les nostres residències de productes tan importants com els bolquers i que han obligat a alguns centres a atendre els nostres dependents de manera precària amb el conseqüent risc per a la seva salut. La recollida d’ aquests productes junt amb els d’ higiene en un dia puntual és molt lloable però de tot punt insuficient.
Les pròtesis. En èpoques de crisi, la renovació d’ulleres, la compra d’un bastó, un caminador o una cadira de rodes pot esdevenir un impossible per a molta gent gran. Hem agrair  els descomptes a través de la Targeta Rosa però també cal reconèixer que això no és suficient per a molta gent gran.
La reducció de tractaments de caràcter preventiu. La rehabilitació és en molts casos imprescindible per a la Gent Gran. Un temps d’espera massa llarg vol dir en molts casos la irreversibilitat del procés.
L’allargament de les llistes d’espera. El temps d’espera de les persones grans és desgraciadament molt reduït
Segur que hi ha moltes més afectacions que desconec però això no m’impedeix denunciar i revelar-me  contra aquells que volen fer-me creure que aquestes retallades son necessàries, que no hi ha una altra solució. Vull que els meus impostos serveixen per pagar aquestes coses, que el tema sanitari sigui PRIORITARI

Carme Prats

1 comentari:

  1. Sra. Prats, Una reflexió acurada i correcta. Només em permeto afegir que, quan la persona gran està ingressada en una residència geriàtrica, a sobre de tot això, és possible que estigui pagant al metge de la Seguretat Social amb els impostos i a sobre pagant un segon metge, el de la residència. Això és un embolic encara més gran.

    ResponElimina