dimarts, 1 de novembre del 2011

LES DONES GRANS I LES NOVES TECNOLOGIES

Fa pocs dies vaig assistir a les conclusions d’un estudi sobre dones grans i noves tecnologies. Només puc pensar que allò que es evident, no necessita gaires estudis per constatar-ho.
Que les dones grans accedeixen menys a les noves tecnologies que els homes
Les dones grans en número som més que els homes, aleshores perquè les utilitzem menys? Tothom creu que no hi ha discriminació avui dia. Permeteu-me que ho dubti, si no és discriminació social perquè els cursos s’ofereixen a tothom, potser serà econòmica perquè les dones, per exemple moltes vídues tenen menys poder adquisitiu, o fins i tot familiar quan se’ls fa saber que no els hi fa cap falta.
Que es necessiten unes actituds: coratge, paciència, superació de la inseguretat, la por, la creença de poc nivell cultural....
Es va senyalar que moltes tenen por: de trencar-lo, de no saber prou per aprendre...Permeteu-me altra vegada que ho dubti. Som una generació que ha viscut una guerra o una postguerra, que ens hem enfrontat al poder, a la fam...ara no em crec que tenen por d’un aparell, bé que utilitzen la rentadora, el microones, el forn...
M’agradaria doncs compartir amb vosaltres les
RAONS PER LES QUE TÚ DONA HAS D'ACCEDIR A LES NOVES TECNOLOGIES
- Per un acte d’amor: la major part de les dones grans que conec s’han llençat per mantenir el contacte amb els fills o els nets que viuen lluny. Et permet trobar gent que fa anys dels que no saps res i segur que t’agradarà saber què ha estat d’ells.
- Per relacionar-te amb molta gent quan les forces, la salut...et fallin
- Et facilitarà la vida a mida que compleixis anys, podràs comprar al super o a la farmàcia.
- Podràs quedar, saludar o xerrar amb les teves amigues des de la teva cadira, encara que sigui de rodes.
- Podràs veure pel·lícules, vídeos, escoltar música o veure totes les peces d’un museu des de el teu sofà i a primera línea.
- Podràs gaudir de qualsevol lloc del planeta com si fossis allí.
- Tindràs accés a les darreres notícies, però també a opinar i a comentar-ho amb molta gent(coneguda i desconeguda)
- No estaràs mai sola si tu no vols.
- I TANTES I TANTES MÉS.

 ANIMEU A TOTES LES QUE PUGUEU

4 comentaris:

  1. Preciosas tus razones, si no estuviera ya metida en el lio informático, seguro que iría corriendo a una clase para aprender a manejar el PC.
    Es completamente imprescindible hoy en día saber algo de informática y poder entrar a internet.
    El que no sabe manejar el ordenador es como si fuera analfabeto.

    ResponElimina
  2. El meu convenciment de que la informàtica és un mitjà magnífic per incrementar les nostres relacions personals, s'acaba de reafirmar llegint aquest article, amb les seves detallades raons, tan ben expressades. Tant de bo que totes les persones grans, tant homes com dones, ens decidissim ara a aprofitar-la i utilitzar-la més sovint.

    ResponElimina
  3. Estic d’acord amb tu que les dones grans accedeixen menys que els homes a Internet.

    També estic d’acord que moltes dones grans s’incorporen a Internet quan els fills o els néts s’allunyen de on viuen elles i ho fan per continuar-los veient via Skipe. Aquest fet va quedar plasmat en la jornada que sobre un tema similar va tenir lloc Manresa el dia de la Gent Gran de fa un parell anys en el que hi vaig participar. El públic que hi assistí eren per meitats homes i dones i aquestes van manifestar de forma clara que només volien fer servir Internet per aquest motiu, i la resta de punts que tu cites, que també van sortir, deien que n’estaven lluny.

    Espero que AVUI aquestes mateixes persones ja comencen a entrar a Internet pel algun del altres motius que tu cites.

    Joan

    ResponElimina
  4. Carme! muy acertados tus comentarios. Necesitamos que las mujeres "mayores" estén "conectadas". La información que nos ofrece Internet no ayuda a vivir el cada día, nos ayuda a saber de otras realidades, nos pone en evidencia que podemos vivir de otra forma, nos acerca a personas queridas. Creo que los hijos/hijas que tenemos padres y madres de 80 les podríamos intentar acercar a estas nuevas formas de comunicación. En los hogares de ancianos que conozco, no he visto ordenadores para ellos o ellas. ¿Por qué? Es posible que las barreras las pongamos la gente de 60? Tu escrito, me ha puesto a reflexionar, a mi madre no se me ha ocurrido - nunca- ponerla enfrente del ordenador y decirle como funciona lo básico....Abrazos y gracias!

    ResponElimina